امروزه بسیاری از سازمان‌های بزرگ برای کنترل تردد کارکنان و پرسنل خود از دستگاه‌های حضور و غیاب استفاده می‌کنند. دستگاه‌های حضور و غیاب با تسهیل روند کنترل تردد، اهمیت بسیاری برای مدیران پیدا کرده‌اند. با استفاده از این دستگاه‌ها می‌توانید مطمئن باشید که زمان ورود و خروج به درستی و دقت تمام ثبت خواهد شد و در انتهای ماه هیچ اشتباهی برای محاسبه حقوق کارمندان به وجود نخواهد آمد. اما این دستگاه‌هاي کنترل تردد نيز انواع مختلفي دارند. در اين مقاله به توضيح و بررسي انواع دستگاه حضور و غیاب خواهيم پرداخت. با افق فرا ویژن همراه شوید.

انواع دستگاه حضور و غیاب

همان‌طور که گفتیم دستگاه‌های حضور و غیاب نیز انواع مختلفی دارند. اگر قصد خریداری چنین دستگاه‌هایی را برای کنترل تردد کارمندان شرکت خود دارید، بهتر است ابتدا با انواع این دستگاه‌ها آشنا شوید. هر یک از این انواع مزایا و معایب خود را دارند. پس از آشنایی با انواع دستگاه کنترل تردد، می‌توانید بر اساس نیاز و بودجه خود اقدام به خریداری این دستگاه کنید. رایج‌ترین انواع دستگاه حضور و غیاب عبارت‌انداز:

1.دستگاه حضور غیاب کارتی

اولین و شاید ساده‌ترین دستگاه حضور و غیاب، دستگاه حضور و غیاب کارتی است. برای استفاده از این نوع دستگاه، به هر یک از کارمندان کارتی مخصوص با کدی منحصر به فرد داده می‌شود. کارمندان به هنگام ورود و خروج با نزدیک کردن یا اتصال کارت خود به دستگاه، می‌توانند زمان ورود و خروج خود را ثبت کنند. مزیت استفاده از این نوع دستگاه سرعت بالای آن است.

 با استفاده از دستگاه حضور و غیاب کارتی کارمندان می‌توانند ظرف چند ثانیه زمان ورود یا خروج خود را ثبت کنند. اما نقطه ضعف استفاده از این نوع دستگاه، امنیت آن است؛ چرا که در این روش ممکن است برخی افراد کارت خود را در اختیار دیگران قرار دهند. بسیاری از سازمان‌ها برای مقابله با تقلب، فردی را مسئول بررسی هویت کارمندان به هنگام تردد می‌کنند. مشکل دیگر این است که در این روش ممکن است کارمندان کارت خود را گم کنند؛ که جایگزینی یک کارت جدید خود نیاز به زمان و هزینه دارد.

انواع دستگاه حضور و غیاب

2.دستگاه حضور غیاب رمزی

از دیگر انواع دستگاه حضور و غیاب، دستگاه حضور و غیاب رمزی است. برای استفاده از این نوع دستگاه به هر یک از کامندان رمزی یکتا تعلق می‌گیرد. افراد می‌توانند با وارد کردن رمز خود در دستگاه، ورود و خروج خود را ثبت کنند. این دستگاه نسبت به دستگاه‌های کارتی هزینه کم‌تری دارد؛ اما اگر شرکت شما پرسنل زیادی دارد، این دستگاه مناسب شما نیست. زیرا وارد کردن رمز زمان‌بر است و موجب ازدحام و اتلاف وقت خواهد شد. همچنین، در استفاده از این دستگاه نیز مانند دستگاه‌های کارتی امکان بروز تقلب بسیار بالاست. به همین دلیل سازمان‌هایی که از دستگاه‌های رمزی استفاده می‌کنند، از فردی برای نظارت و تشخیص هویت نیز کمک می‌گیرند. پیشنهاد می‌شود برای افزایش آگاهی مقاله‌ای  با عنوان سیستم کنترل هوشمند را مطالعه نمایید.

3.دستگاه حضور غیاب اثر انگشتی

دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی یکی از بهترین گزینه‌ها برای ثبت تردد کارمندان است. در این دستگاه ابتدا چندین اثر انگشت از تمام افراد شرکت در سیستم ثبت می‌شود. سپس هر شخص برای ورود یا خروج، انگشت خود را بر روی سنسور قرار می‌دهد تا اثر انگشت وی اسکن شود. سپس دستگاه تصویر اسکن شده را با تصاویر ذخیره شده در پایگاه داده خود مقایسه می‌کند و در صورت تطابق، ورود یا خروج فرد ثبت می‌شود. مزیت استفاده از دستگاه‌های اثر انگشتی در این است که احتمال خطا یا تقلب تقریبا به صفر نزدیک می‌شود. همچنین، سرعت شناسایی و ثبت زمان در این نوع دستگاه بالاست. اما هزینه خرید و تعمیر دستگاه‌های انگشتی بسیار بالاتر از دستگاه‌های کارتی و رمزی است. همچنین ممکن است سنسور به هر دلیلی نتواند اثر انگشت فرد را تشخیص دهد (برای مثال زخم یا کثیفی انگشت)

4.دستگاه حضور غیاب تشخیص چهره

از دیگر انواع دستگاه حضور و غیاب، دستگاه تشخیص چهره است. همان‌طور که از نامش پیداست، این دستگاه از تصویر چهره افراد برای ثبت زمان تردد استفاده می‌کند. برای استفاده از این دستگاه ابتدا چندین تصویر از چهره هر شخص گرفته شده و ذخیره می‌شود. سپس هر شخص برای ورود کافیست در مقابل دستگاه بایستد تا تصویری از چهره وی گرفته شود. تصویر گرفته شده با تصاویر ذخیره شده در پایگاه داده مقایسه شده و در صورت تطابق، زمان ورود یا خروج فرد ثبت می‌شود. البته خرید و نگهداری از این دستگاه هزینه بالایی در پی خواهد داشت. اما امکان اشتباه و تقلب با استفاده از دستگاه‌های حضور و غیاب تشخیص چهره تقریبا صفر خواهد بود. همچنین، سرعت عملکرد این دستگاه بسیار بالاست و برای سازمان‌های شلوغ با کارمندان زیاد عالی است.

انواع دستگاه حضور و غیاب

5.دستگاه حضور غیاب ترکیبی

از دیگر انواع دستگاه حضور و غیاب که در این مقاله به توضیح آن می‌پردازیم، دستگاه حضور و غیاب ترکیبی است. این نوع دستگاه‌ها از ترکیبی از قابلیت‌های موجود برای ثبت تردد کارمندان استفاده می‌کنند. معمول‌ترین نوع دستگاه ترکیبی، دستگاهی است که از اثر انگشت و رمز برای ثبت تردد استفاده می‌کند. در انواع دیگر ممکن است از رمز و تشخیص چهره، کارت و رمز، کارت و تشخیص چهره و یا کارت و اثر انگشت برای ثبت زمان ورود و خروج استفاده شود.

واضح است که با استفاده از دستگاه‌های ترکیبی، سرعت ثبت تردد کاهش خواهد داشت؛ اما امنیت آن نیز بالاتر خواهد بود. مدیرانی که بر روی حضور و غیاب و نظم کارمندان سازمان حساسیت بیش‌تری دارند، می‌توانند از دستگاه‌های حضور و غیاب ترکیبی استفاده کنند. البته بهتر است پیش از تصمیم‌گیری، هزینه مورد نیاز را در نظر بگیرید. واضح است که دستگاه‌های ترکیبی به هزینه بیش‌تری نیاز خواهند داشت.

به طور خلاصه

همان‌گونه که در افق فرا ویژن خواندید، امروزه بسیاری از سازمان‌ها برای ثبت تردد کارمندان شرکت خود، از دستگاه‌های حضور و غیاب هوشمند استفاده می‌کنند. انواع بسیار مختلفی از دستگاه‌های حضور و غیاب وجود دارد. در این مقاله به معرفی و توضیح نحوه عملکرد و همچنین مزایا و معایب هر یک از انواع دستگاه حضور و غیاب افق فرا ویژن پرداختیم. شما مي‌توانید با توجه به تعداد کارمندان، نیاز و بودجه خود از هر یک از این دستگاه‌ها برای سهولت کنترل تردد و ثبت زمان ورود و خروج کارکنان در سازمان خود استفاده کنید. پیشنهاد می‌شود برای خواندن مطالب بیشتر در رابطه با بهترین نرم افزار حضور غیاب دیگر مقالات وب سایت افق فرا ویژن را مطالعه نمایید.